ذات انسان زیبا پسند است و اصولا هرعملی که منجر به زیبا تر دیده شدن باشد را دوست دارد واین روزها نیز بیشتر از گذشته به مدد فضای مجازی شاهد گسترش مراکز زیبایی و سالن های زیبایی غیرمجاز در سطح شهر هستیم که بدون داشتن تخصص، آموزش و تحصیل خدمات زیبایی پوست و مو ارائه می دهند.
متاسفانه فضای مجازی هم به کمک این مراکز آمده بطوریکه افراد باانتشار عکس های از خدماتی که ارائه می کنند وتبلیغات فراوان، موجب گرایش و جذب افراد می شوند.
طبق بررسی های که انجام شد در برخی سالن ها و ارایشگاه ها خدماتی همچون تزریق ژل، کاشت مو، تاتو وحتی کوچک کردن بینی نیز انجام می شود که به هیچ وجه در تخصص آرایشگر نبوده و در هیچ جای دنیا آرایشگر مجوز انجام چنین خدماتی را ندارد؛چرا که ارائه اینگونه خدمات علاوه بر بروز عوارض کوتاه مدت و بلند مدت منجر به بروز انواع سرطان ها و بیماری ها می شود.
مصرف مواد مصرفی تاریخ گذشته و بی کیفیت در مراکز زیبایی غیرمجاز
دکتر پیمان صانعی پزشک پوست و مو در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به موضوع آسیب های افزایش مراکز غیرمجاز زیبایی افزود: هرگونه تزریق به بدن یاعمل جراحی اعم از بوتاکس و تزریق ژل مداخله در امر پزشکی است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه افرادی به کارهای زیبایی ورود کرده اند که هیچ سررشته و تحصیلاتی در این حوزه ندارند، تصریح کرد: متاسفانه در چندسال اخیر نیز موج عجیب و غریبی از رشد قارچ گونه مراکز و سالن های زیبایی غیر مجاز که کار زیبایی و تزریق ژل و بوتاکس بدون مجوز انجام می دهد را شاهد هستیم که معمولا نظارت میدانی هم برآنها هم نمی شود.
عضو سازمان نظام پزشکی آذربایجان غربی با تاکید به اینکه باید مردم را نسبت به عوارض مراجعه به این مراکز و سالن های زیبایی آگاه کرد، خاطر نشان کرد: طبق آمار ماهانه هر پزشک پوست و مو بیش از ۱۵ مورد مراجعه کننده دارد که به دلیل مراجعه به مراکز و سالن های زیبایی غیر مجاز دچار عارضه شده اند.
این پزشک پوست و زیبایی اظهار کرد: علت اصلی مراجعه مردم به مراکز نامعتبر ارزانی خدمات آنهاست که این هم به دلیل استفاده از لوازم و مواد بی کیفیت و تاریخ گذشته است.
وی یاد آور شد: سلب اعتماد به جامعه پزشکی بیشترین آسیب فعالیت سالن های زیبایی غیر مجاز و مراکز نامعتبر پوست است.
صانعی تصریح کرد: ۹۰پزشک زیبایی در استان فعالیت دارند که ۶۰ پزشک در ارومیه هستند اما متاسفانه بیش از ۴۰۰مرکز و سالن زیبایی غیر مجاز در استان فعالیت می کنند و آنگونه که باید برخوردی با این افراد نمی شود.
وی ادامه داد: جامعه پزشکی از نهاد های بالادستی درخواست دارد برای جلوگیری از سونامی برخی بیماری ها همچون سرطان و برخی عوارض تزریق غیر بهداشتی و اصولی ژل و بوتاکس همچون برخی استان های کشور مانند خوزستان به عنوان مدعی العموم وارد صحنه شوند و جلو فعالیت این افراد را بگیرند.
افزایش عوارض و آسیب های مراجعه به مراکز زیبایی غیرمجاز
دکتر کوشا یکی دیگر از پزشکان پوست و مو در ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: ارزانی دلیل اصلی مراجعه مردم به مراکز نامعتبر و غیر مجاز زیبایی است.
وی تصریح کرد: افرادی که وارد کارهای زیبایی و تزریق ژل و بوتاکس می شوند هیچگونه سررشته و تخصصی در این حوزه ندارند و مستقیما سلامتی مردم را نشانه گرفته اند.
این پزشک پوست ومو خاطر نشان کرد: متاسفانه تعداد مراجعه کنندگان با عوارض تزریق ژل و عمل های زیبایی در آرایشگاه ها و مراکز غیرمجاز زیبایی بیشتر شده و دلیل آن نا آگاهی مردم از عوارض مراجعه به این مراکز است.
کوشا ادامه داد: در کنار برخورد بااین مراکز نیاز است فرهنگ سازی و آگاهی مردم نسبت به خطرات مراجعه به این مراکز افزایش یابد.
تعطیلی مرکز غیرمجاز زیبایی در ارومیه
دکتر محمد علی ولی زاد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در گفت وگو با ایسنا افزود: نظارت بر ارائه خدمت اصولی و مقررات بهداشتی برعهده معاونت بهداشتی دانشگاه است و آرایشگاه ها صرفا مجاز به فعالیت براساس شرح وظایف خود بوده و در صورت دریافت گزارش تخلف آرایشگران در امور زیبایی و لیزر کارشناسان دانشگاه در صورت تایید تخلف آن واحد را پلمب و به مراجع قانونی ارجاع می دهد.
وی تصریح کرد: در سال جاری یک مرکز آموزش غیر مجاز در امور زیبایی در ارومیه که در فضای مجازی نیز فعالیت داشته توسط کارشناسان دانشگاه پلمب شد.
دکتر ولی زاد یاد آور شد: فعالیت پزشکان صرفا در مطب و بعد از اخذ پروانه اشتغال و براساس برنامه آموزشی طی شده در دوره تحصیل امکان پذیر است بنابراین فعالیت پزشکی نیز در قالب م…
دانشمندان مؤسسه بابراهام (Babraham) بریتانیا از طریق آزمایش یک روش بسیار امیدوارکننده ضد پیری، موفق به ارائه راهی جدید برای معکوس کردن ساعت زیستی سلولهای پوست انسان شدند.
به گزارش نیواطلس، سلولهای تغییریافته عملکردی مشابه سلولهای ۳۰ سال جوانتر داشتند، در حالی که همچنان قادر به انجام عملکردهای تخصصی بودند که در طول زمان توانایی انجام آنها را کسب کرده بودند. این موضوع نشاندهنده پیشرفتی قابل توجه در این زمینه است.
در سال ۲۰۱۲، "شینیا یاماناکا" (Shinya Yamanaka)، محقق ژاپنی موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی برای کار بر روی برنامهنویسی مجدد سلولها شد. این سلولها کار خود را به عنوان سلولهای بالغ آغاز میکنند و سپس در معرض چهار مولکول به نام فاکتورهای یاماناکا (Yamanaka factors) قرار میگیرند که آنها را به حالت نابالغ بازمیگرداند. از این مرحله به بعد، سلولهای بنیادی میتوانند از نظر تئوری به هر سلولی در بدن تبدیل شوند.
دانشمندان از این پتانسیل در روشهای جالب زیادی از جمله کاشت این سلولها در خرگوش برای بازیابی بینایی، رفع کمبود دوپامین در مدلهای حیوانی بیماری پارکینسون و ترمیم عضلات آسیبدیده قلب خوکها استفاده کردهاند. فرآیند برنامهریزی مجدد سلولها شامل قرار دادن سلولها در معرض فاکتورهای یاماناکا برای حدود ۵۰ روز است، اما اکنون دانشمندان مؤسسه بابراهام دریافتهاند که کوتاه کردن زمان این فرآیند ممکن است مزایای قابل توجهی به همراه داشته باشد.
زمانی که سلولها تحت برنامهریزی مجدد قرار میگیرند، برخی از قابلیتهای تخصصی که از طریق بلوغ به دست آوردهاند را از دست میدهند. در مورد سلولهای پوست این قابلیتها شامل تولید کلاژن برای استفاده در تاندونها، رباطها، استخوانها و بهبود زخم است. دانشمندان میخواستند این سلولها را به سنین جوانی بازگردانند، درحالی که هویت آنها به طور کامل از بین نمیرود.
روش جدید این تیم "برنامهریزی مجدد گذرای مرحله بلوغ" (maturation phase transient reprogramming) نام گرفته است و در آن، سلولها تنها به مدت ۱۳ روز در معرض فاکتورهای یاماناکا قرار میگیرند. مشخص شد که این فرآیند تغییرات مربوط به سن و هویت را تنها به طور موقت از بین میبرد و با رشد این سلولهای جوانسازی شده در شرایط طبیعی، آنها دوباره ویژگیهای سلول پوست را به دست میآورند.
این موضوع یکی از مشکلات در این زمینه تحقیقاتی را حل میکند؛ زیرا اگرچه سلولهای بنیادی از نظر تئوری میتوانند به هر نوع سلولی در بدن تبدیل شوند، اما ایجاد شرایطی قابل اطمینان که در آن سلول بنیادی به سلول خاص مورد نظر تبدیل شود، کار دشواری بوده است.
دانشمندان با بررسی نشانگرهای شیمیایی که ساعت زیستی و مولکولهای بیان شده توسط سلول را ایجاد میکنند، تایید کردند که این سلولهای برنامهریزی شده ۳۰ سال جوانتر شدهاند. این سلولها کلاژن بیشتری تولید میکنند و عملکرد مؤثرتری در بهبود زخم داشتند.
دکتر "دیلجیت گیل" (Diljeet Gill)، نویسنده این مطالعه میگوید: نتایج ما نشاندهنده گام بزرگی در درک برنامهریزی مجدد سلولی است. ما نشان دادیم که میتوان سلولها را بدون آنکه عملکردشان را از دست بدهند، جوانسازی کرد و به نظر میرسد این فرآیند، برخی از عملکردهای از دست رفته را به سلولهای پیر باز میگرداند.
دانشمندان همچنین دریافتند که این روش اثرات ضدپیری بر ژنهای مرتبط با آلزایمر و آب مروارید دارد.
این تحقیق در مجله eLife منتشر شده است.
١٢:٥٨ - سه شنبه ٢٣ فروردين ١٤٠١ / شماره : ١٢٤٤ / تعداد نمایش : ١٧٤٧