لامبدا شرایط خطرناکی را برای کشورها به لحاظ شیوع کرونا رقم زده است.
دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: این واریانت خطرناک سرایت پذیری بیشتر، قدرت گریز از ایمنی و اثرگذاری واکسنها را نشانه گرفته است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد واریانت لامبدا در حال تبدیل شدن به تهدید جدی جهانی است، افزود: تاکنون واریانت لامبدا در۲۹ کشور جهان شناسایی و ثبت شده است.
دکتر ناجی با تاکید براینکه واریانت لامبدا برای اولین بار در کشور پرو شناسایی شد، گفت: این کشور با ثبت ۵۹۶ مرگ در هر صد هزار نفر جمعیت، بالاترین مرگ و میرهای کرونایی را ثبت کرد که از این تعداد مبتلایان، ۹۷ درصد مربوط به واریانت لامبدا است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: لهستان با ثبت ۳۰۷ مرگ کرونایی در روز بعد از کشور پرو رتبه دوم چرخش واریانت لامبدا را به خود اختصاص داده است.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه، تقویت سرمایه گذار در سیستم بهداشتی و درمانی، افزایش ظرفیت تختهای بستری و مراقبت ویژه، تسریع در روند واکسیناسیون، توسعه ظرفیت انجام تستهای تشخیصی، تقویت توان اقتصادی مردم و جمعیت بالای خانوادهها را از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از چرخش گونههای جدید کرونا ذکر کرد.
به گفته دکتر ناجی، جهش در واریانت لامبدا به میزان قابل توجهی سرایت و عفونتزایی این گونه جدید کووید ۱۹ را افزایش داده است.
وی ادامه داد: این جهش جدا ازافزایش چسبندگی پروتئین اسپایک در اتصال به رسپتورACE ۱۱، جهشی ایمن گریز است.
ناجی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد واریانت لامبدا میتواند به پاسخ سیستم ایمنی، غلبه کند.
وی حذف هفت آمینواسید طی جهش در واریانت لامبدا را چالشی بزرگ پیش روی تستهای تشخیصی دانست و هشدار داد: لامبدا شرایط خطرناکی را برای کشورها به لحاظ شیوع کرونا رقم زده است، این واریانت خطرناک سرایت پذیری بیشتر، قدرت گریز از ایمنی و اثرگذاری واکسنها را نشانه گرفته.
ناجی تاکید کرد: مطالعات اخیر در مورد واکسنهای فایزر و مدرنا گواه این است که واریانت لامبدا در برابر ایمنی حاصل از این واکسنها مقاومت دو الی سه برابری از خود نشان میدهد.